Tänään ei ollut koulua, mistä olen ikionnellinen. Kirsi-Marilla ja Waltterilla oli kai tänään ihan normaali koulupäivä. Nauroin partaani, kun ne aamulla kahdeksan aikaan etsivät kadonneita nokkahuilujaan ja kemian kirjojaan. Jäin vielä puoleksi tunniksi nukkumaan niiden lähdön jälkeen. Silloin Tiitu meinaan ilmoitti kirkkaasti, että hän tahtoo ruokaa ja ulos. Alkaisivatpa jo treenit uudestaan, mutta ei... Pitää odottaa vielä ensi vuoden puolelle.

Minna houkutteli tänään uimaan kanssaan, olin jo aikaisemmin sopinut sen kanssa, että käytäisiin keskustaan. Aikomuksenani oli siis pyöräillä kahdeksitoista Kulmikselle, mutta huomasin pyörän lukon jäätyneen kiinni. Sen sulattamiseen ei tosin mennyt kuumalla vedellä kauan, mutta ilmestyinpäs paikalle kaksikymmentä minuuttia myöhässä. Olin tosin tekstannut Minnalle, että pyörän kanssa menee aikansa, joten se siitä.

Käytiin pitkästä aikaa Hesburgerissa. Mistäköhän sieltä saa pillejä? Eläinkaupasta ostin Tiitulle koirankeksejä maistiaiseksi, niitä kun meillä ei oikein ruukata syödä. Tykkäsi kovasti. Kirjakaupasta löytyi uusia välilehtiä kansioon.

Keskustasta liukastelimme uimahallille, missä vierähti se normaali tunti. Taisin nauraa koko sen ajan, jonka vietimme siellä. Syyttäkäämme Coca Colaa sokerihumalasta! Saunassa kukaan muu ei tuntunut viihtyvän kauan, ei varmaankaan johtunut ei-niin-järkevistä jutuistani ("Tänne ei saa tulla polka dots-bikineissä, jotka näyttää ihan sydämeltä. Ei siis semmoselta lovelove-sydämeltä vaan sisälmyssydämeltä", "Jos me istuttais tässä tarpeeksi kauan, kuivuttaisko me niin paljon, että iho lähtis semmosina liuskoina pois?"). Ja huomasin tänään ensimmäisen kerran, että uimahallin seinään kiinnitetyssä taideteoksen tapaisessa jutussa on ihmisen kuvia! Jotka mielestäni kuvaavat ilmiselvästi ihmisen kehityskaarta apinasta 1800-luvulle.

Tultuani kotiin huomasin, että Tiitu oli ystävällisesti osallistunut remonttiin alkamalla repimään eteisen tapettia. Onneksi siitä ei ollut kovin isoa palaa lähtenyt, työnsin sille jotain muuta purtavaa ja odotin Kirsi-Maria kotiin tulevaksi, jotta se voisi sitten lähteä lenkille. Se ottikin koiran mukaansa sitten kaverilleen ja annoin sille auliisti ylijääneet rahani saadakseni kioskista kokista.